när ska det vända?

Läste i dagens horoskop i Östran att jag ska befinna mig i en kris just nu. Ja, i alla fall vad gäller chanserna att få ett jobb. Jag sliter snart mitt hår! Jag vägrar gå arbets/pengalös i sommar, jag v ä g r a r! Tänk vad skitrist att behöva tigga pengar av mamma och pappa hela sommaren. Ehh, nä tack!

Skickade precis en ansökan till stället #1 som jag absolut inte vill jobba på, men vadfan, jag är desperat!

journalistik som heter dugaLåter det lockande? Verkar som aftonbladet är stället att vända sig till vid intresse...


jag glömmer dig aldrig, JarlSurfade in på aftonblaskan i vanlig ordning och allra högst upp ligger den här bilden på Jarl. Min första tanke var "jaha, har han gått i pension nu, den mysgubben..." tv-profiler blir ju alltid hyllade efter det, men så var ju inte fallet. Han har avlidit av prostatacancer.............. Jag finner inga ord.

Till er som inte känner igen honom säger jag: ni ska inte prova på att leva utan en sten över huvudet? Mr Rapport ju!

en helt vanlig dag

Min mor är ganska rädd för att bli tjock igen. Nu är jag taskig, hon har aldrig varit tjock, bara haft en kraftig benstomme! Föreställ er detta, det har faktiskt blivit sagt(!):

mor: åh, jag drömde så otäckt inatt!
jag: jaså... vadå... (varken nyfiken eller intresserad)
mor: jag drömde att jag åt en 200g chokladkaka och att rumpan började växa jättemycket! Det knakade! Jag vaknade av det och var jätteledsen och rädd!
jag: ...

Nåja, jag drog nog lite på smilbanden. Så söt, så.

Titta tittaaaah!


kindergarden

Jag brukar i regel fundera rätt så mycket och alldeles nyss var inget undantag. Vilket jäkla dagis gymnasiet har blivit! 92or - 90s. Vi är ju barn allihopa! Okej, inte för att vi är yngre än andra som gått på gymnasiet, men det är väl det att 90-folk alltid blivit sedda som småbarn. Det förstår jag. Usch, det är så illa att jag föddes 1990. Fast visst, jag har ju ungdomen i behåll och även ett par år av denna vara framför mig. Annars finns ingen fördel. Hatar alla dessa babyboom's. Det innebär inget annat än större konkurrens.

Hade verkligen dagens föräldrar så himla trist under 89-90??? Gott om strömavbrott och Earth hours, kanske? (antagligen tänker minst 1,5 person: "vad menar hon nu?" Jo, att man blir totalt handlingsförlamad när lampor inte fungerar och något måste man ju göra! Resten får ni faktiskt klura ut själva!)

drar ihop sigÄr inte rubriken lite för enkel att misstolka? Jag tänker genast på något annat som har tendens att dra ihop sig när det är kallt ute, he he he he ..

Nä, skojar bara! Vad jag menar är att tiden börjar bli knapp, snart ska vi/jag till london! Läskigt värre. Läskigt pga att jag aldrig flygit med Ryan Air utan alltid varit bortskämd med att man får ha med hur många prylar man vill i bagaget. Den här gången ska allt vara handbagage om jag hajjat rätt. Åh vad jag oppas att jag kommer hem med ångest över att vara tillbaks. Då vet man att resan varit lyckad.

I och med att det är så tjurigt med bagaget så har jag tänkt ut en plan: om det nu skulle vara så att jag hittar jättemycket kläder (billiga, what else) så kan jag ju ta på mig allt! Spelar väl ingen roll om kläderna väger 10 kg för mycket om jag har dom på kroppen?
Så sjukt smart!


vad är grejen?

Inte nog med att det är avslappnande att åka buss, det finns alltid någon rolig krabat att titta på och skratta lite inombords. Ne, jag är ingen mobbare. Inte sålänge jag inte utlöser något liksom.

Idag hamnade jag mittemot en liten unge på kanske 3-4 år, ärligt talat ser jag inte skillnad på åldern 1-4 år, men någonstans där emellan i alla fall. Egentligen var det inte ungen i sig som var rolig, snarare tanten som satt snett framför som hela tiden vänder sig mot ungen och ler brett och tittar sådär glatt på pappan. Alltså, vad är det som är så himla speciellt med småbarn? Okej för att hon var tyst och inte alls stökig, men vad löjligt det är med tanter som aldrig tycks växa ifrån moderskänslorna! Eftersom pappsen var skinnhead hade ju en annan minsann inte vågat bete sig sådär, man vet ju aldrig med dessa karlar.

Undrar vad jag skulle välja om det fanns endast två karlar kvar på planeten; en/(ett?) skinnhead eller en punkare vars hår delats upp i "segment"; vassa taggar.

Tål att tänkas på!

pSophia Somajo är en snygg kvinna!

Måste citera Shadia eftersom hon är så himla rolig!
Shadia: jag är så kär!
Jag: hah, okej!
Shadia: har du pojkvän? nä?
jag: jo, det har jag.
Shadia: är han svensk?!

fast han hade ju likaväl kunnat vara något annat!

er önskan är min lag

Fredrik finner inte min blogg särskilt fängslande så han har kommit med ett briljant förslag. Varför inte ljuga lite mer? Ja, för vem bryr sig egentligen, huvudsaken är definitivt att det ska vara intressant. Sant eller inte. Det kvittar. Tänkte börja med det samma!

Igår kom jag hem från en helgalen vecka i Paris. Shoppade loss för 50.00 SEK och söp mig under bordet för ca 7000 SEK. Fina grejer, det där. Det ska tillägas att antibakis-tabletter svaldes flitigt, vilket jag fick punga ut med 350 SEK för. Jag blev erbjuden ett modellkontrakt av en random snubbe på Paris gator. Jag tackade ja, jag älskar ju Kinderäggs choklad! Att få pryda omslagspappret ihop med en skäggig brottare insmord med chokladen är inget man tackar nej till.

Ja, vad har jag mer att berätta..? Känns som att jag fått med det viktigaste. Som ni förstår kan jag inte lägga upp bilder på allt jag shoppat, det skulle krascha hela blogg.se's server.

Ah, men, puss alla söta!!!

(ALLT är lögn.)

vill du våffla med mig?

Älskar att det är våffeldan imorron! Jag ääälskar stora, saftiga våfflor med högar av grädde och sylt. Det är vid såna här tillfällen som jag tycker synd om afrikanerna. Dom missar världens godaste! Fast vet man inte om att det finns så missar man ju inget. Dom har ju annat att glädjas åt!

Ehh, jag kommer inte på nåt annat än våfflor just nu...

busigt

Blev så grymt bussugen när jag lyssnade på Christer tidigare idag. Åhh, saknar allt knas man gjorde när man var yngre.
Tyckte var det oerhört skoj att höra en kille berätta om hur han och hans kompis hämnats på varann. Första gången hade han lagt upp en bilannons på blocket. Nån BMW för 120.000:- som ansågs vara ett väldigt bra pris. Den la han såklart upp på kompisens mobilnummer så telefonen ringde stup i kvarten till en förvirrad kompis. Han skulle såklart inte vara sämre utan ville göra något ännu värre tillbaks. Han sa dock aldrig när det skulle ske.

Ett bra tag efteråt hade Idol dragit igång och en av deltagarna hette ju som bekant Robin. Hans familj hade haft inbrott och bl a Robins gitarr hade blivit stulen. Dagen därpå har kompisen som skulle hämnas lagt upp en annons på blocket och nu handlade det om stöldgodsen som tillhörde Robins familj. Det är vad jag kallar underbar hämnd! Tänk att få ett jävligt aggresitivt samtal från idol-Robins farsa liksom!

Samtalet avslutades med att kille #1 ska hämnas återigen. Det hade att göra med Vätternrundan 2009, mer ville han inte säga. Skojigt!!!

earth hour 2009

Ja, jag måste säga att jag är både för och emot proceduren som jag känt till och genomfört under dom senaste åren (ok, jag har bara släckt lamporna en gång innan, förra året), "Earth hour". Visst lättar det på samvetet, man släcker sina lampor i en timme och känner sig duktig. Så duktig att man minsann kan unna sig att ta bilen till ICA, gymmet etc. Många tycker att hela idén är ett jippo som ändå inte leder till något. Det är ju rätt till viss del, det är ju mer en symbolisk sak man gör för att visa att man faktiskt bryr sig. Det är svårt att vara miljövänlig! Tänk bara på maten, det kostar väldigt mycket mer om man bara handlar miljövänliga prylar. Hur många stressade mammor och pappor kan tänka sig att offra en resa med familjen pga att pengarna istället går till miljösmart mat?

Det är självklart så att man ska försöka tänka på miljön så mycket man kan, men jag tycker inte att det ligger på vårt ansvar till största delen. Det är politikerna som har makten att förändra, inte vi. Samhället måste formas om ordentligt innan vi kan börja anpassa oss. Det är inget en privatperson klarar av själv.

Därför är jag för, jag hoppas att världens ledare ska vakna och inse. Ja, jag tänker släcka. Dessutom tycker jag det är grymt spännande/kul att så många globalt sett kommer göra samma sak. För jag vet att många vill engagera sig så gott det går.


Maud Olofsson under min kniv


Är man ute efter att slå ihjäl ett par timmar så är retuschering av bilder definitivt något att satsa på. Nu får jag ju ge mig! Jag vinner ingenting på att göra Maud tio år yngre.

en fräsch fröken Winehouse


Varje gång jag vaknar, ställer mig framför spegeln och mår dåligt över några finnar här och där borde jag googla bilder på Amy Winehouse. Håller ni inte med?

Jag tyckte så synd om henne att jag opererade henne på egen hand. Snygg hon blev!

1. Hon fick vitare tänder och ögonvitor. Dessutom ljusade jag upp iris och pupill.
2. Plockade lite ögonbryn. Dom var ju dock inte så farliga.
3. Putsade hennes hy, Gosh, det var inte lite blämmor hon har!
4. Tvättade bort hennes fula, fula "eyeliner-triangel".
5. Förminskade näsan. Särskilt tippen.

****

Idag roffade (jag älskar det uttrycket, kanske är påhittat, än sen?) jag åt mig senaste numret av ELLE och vem finns inte med i ett långt reportage om inte allas vår Courtney Love! Verkar vara fräschare än någonsin och dessutom tänka sunt. Vissa slutar aldrig att förvåna. Det som intresserade mig mest var det faktum att hon ska producera den kommande filmen om sin döde make Kurt Cobain! Spännande som sjutton ju! Hon håller på att leta skådisar som ska spela henne själv och Kurt. Verkar som hon har bestämt vem som ska spela Kurt, och det blir nog ingen mindre än  Ryan Gosling.

Inte lika söt som Kurtan, men jag är ändå nöjd!

fredag

Tänkte inleda det här inlägget med att poängtera hur rätt Shirley hade angående brevväxlandet med en amerikansk brottsling. Det går ju inte om man nu ska tänka på säkerheten. Typiskt. Klart att han skulle rymma, ta första bästa flyg till Kalmar Airport, hoppa på 401:an och knacka på min dörr med knytnäven i högsta hugg. Mm, himla stor risk! *ler ironiskt*.

Tänk att det finns ett par stycken där ute som bryr sig så mycket om min säkerhet. Det är så himla vackert att jag inte kan låta bli att fälla en krokodiltår.

Råkade 'Spotifya' A1, mitt favvoband för sisådär 6 år sedan. Såg en musikvideo på ztv, tyckte att Ben var skitsnygg; jag var fast. Det var faktiskt en mysig liten period. Liksom att vara besatt av något. Tycker fortfarande att han är gullig. Det enda som kan anses lite tragiskt är väl det faktum att någon random radiokanal hade kört igång en tävling som gick ut på att man skulle göra något, vilket jag inte minns, och vinsten var en spelning med A1 på skolan. Dom skulle alltså komma till Sverige. Just när tävlingen avgjordes blev jag medtvingad till Ölandsköpstad av mina päron, så jag såg ingen annan lösning än att ta med något i form av en freestyle med radio(!) (glöm nu inte bort att det var ett par år sen..). Klart att jag ville vinna! Jag började gråta när jag insåg att någon annan vunnit.
Hur i hela fridens namn kunde jag förvänta mig och inte minst hoppas på att sådana hunkar skulle sätta sin fot i lindsdal...?

Bjuder på några Ben-bilder så ni lättare ska kunna sätta er in i situationen:

Riktigt heeet.Nästan bättre än en ung Leonardo Dicaprio!


Såhär minns jag honom. Mindre tjusig frisyr måste jag tyvärr säga..

fängslande brevvän

För ett par år sedan, minns inte exakt, visades ju något program med Reneé Nyberg där hon träffade olika spännande personer. Tror det hette 60 minuter eller något snarlikt. Minns att jag var extremt avundsjuk på henne och att jag minsann också ville vara programledare för det - men det hör inte hit.
Det jag ville komma till var att i ett av avsnitten åkte hon till Alcatrazfängelset i USA. Så olidligt spännande, tyckte jag. Hon verkade komma bra överens med brottslingarna; hon köpte liksom deras puppyface och malande om att dom satt där enbart pga misstag och otroligt nog snappade hon upp ett par adresser, dvs blev brevvän (penpal) med dom! Så när hon återigen anlänt till Sverige fortsatte hon med att hålla kontakten.

Jag blev så fascinerad och berörd att jag surfade in på fängelsets hemsida, läste om den charmiga skaran och berättade för min mor att jag ville börja brevväxla med någon av dom. "Dom verkar så snälla", men jag fick ett nej. Det fick jag absolut inte göra. Hur kunde jag ens komma på tanken?!

Tja, kan Reneé så kan väl jag, tänkte jag. Det blev dock aldrig så. Är alldeles för snål för att handla frimärken och sånt. Jag brukade dessutom tröttna på mina brevvänner ganska fort. Hade dock aldrig en manlig badboy...Tänk vad fräckt att få brev av en skitig, svettig karl som skriver i sin trånga cell. Vet inte varför men amerikanska fängelser är så himla hett! (Sålänge jag aldrig befunnit mig i ett och sett hur sunkigt det är + att jag vet att dom har begått sjuka brott osv).


Ser ni papper och penna? Dom runda glasögonen var mindre heta...

mina favorittanter

Som jag har väntat! Ikväll är det säsongspremiär för Rent hus! Hur kan man inte älska Marie-Louise och Marlené? Det roliga är att dom aldrig snackar skit om alla slarvpellar. Dom tycker liksom att det är helt normalt och lite kul att städa åt andra. Önskar att min mor var likadan! Det är lika roligt varje gång den ena har hittat diverse skadedjur och ska ropa in den andra.

Söta är vad dom är!


dumstrut

Varför måste en påve alltid vara så korkad? Jag tänkte skriva omodern i sitt tänkande också, men det är väl klart att man är det när man blir påve först vid 60-100 års ålder.

HIV och aids är ett jättestort problem, och så säger han något så korkat som "kondomer förvärrar situationen!" Jag förstår inte ens vad påvar gör för nytta? Verkar som dom bara reser runt och helgonförklaras utan att egentligen göra någon som helst nytta. Skulle kanske passa mig med andra ord..?

vad är det dyraste du förstört?

P3 med Christer måste vara det bästa som finns. Idag var temat "vad är det dyraste du har förstört?" och linjen var glödande het. Många hade roliga saker att berätta men jag fastnade särskilt för en av historierna:

"Jag råkade välta min farfars gamla grammofon som åkte i golvet och hela trumman sprack. Dessutom trillade det ner en mängd skivor som gick i bitar. Men, tur i oturen! I grammofonen låg det ett brev som min farmor hade skrivit till farfar. Hon måste ha tryckt in det på något sätt. Vad det stod fick jag aldrig veta, men det började rinna tårar längs med farfars kinder.
Hälsningar Ryan."

Hur sött är inte det?! Helt underbart!

familjen annorlunda

Tänk att jag varje vecka minsann sitter bänkad framför det! Det trodde jag aldrig för normalt sett tröttnar jag om avsnitten ser likadana ut vecka in och vecka ut. Inte den här gången, wow!

Igår fick man ju följa med dalarna-pappan till jobbet. Visade sig att han arbetar som CNC-operatör, precis som allas vår blogg-Engla! Coolt! Visste inte vad det var innan, men jag hade i alla fall trott att det skulle vara väldigt feminint. Visst sitter man mycket och jobbar vid en dator, men 10-barnspappan hade rejäla hörselskydd och vistades i industriområden där han knåpade med farliga sladdar och grejer. Har såå svårt att föreställa mig lilla Engla i en sådan situation!

Det här fina vädret får mig att vilja gå ut och bara promenera, promenera och promenera. Ha picnick och titta upp på molnen. Men jag går i skolan så det finns det ingen tid till. Samtidigt möts man alltid av annonser i tidningen där en flicka figurerar och "ber" om att också få gå i skolan och utbilda sig. Det är rätt sjukt, vi sitter i helt tvärtom sits. Fast det är klart, när man ser afrikansk skola på tv så verkar det inte särskilt ansträngande. Typ ABC och så rast i savannen.


++++++++


Coolt det skulle vara att se Djuraffärs pojkarna (nu får ni faktiskt vara lite logiska!). Jag menar, hur bra är inte West End Girls, t ex? Min far och jag är dom enda jag känner till som diggar PSB. Han skruvar alltid upp volymen när dom spelas på radio.

Man kanske skulle dra med sig honom nån gång? Nja.. jag vet inte.

Jag råkade skriva ett inlägg utan att kommentera snubben till höger! Han passar så bra/ser cool ut i rosa peruk att man inte ens skrattar, fantastiskt!

funderar
I den där skittråkiga högskolekatalogen fastnade jag särskilt mycket för Malmös högskola. Massa coola program såsom mänskliga rättgheter och grejer. Låter jättekul och verkligen något för mig. Sen råkar högskolan där nere vara så sjukt snygg! Synd att jag inte har några planer på att flytta..

Fast jag ska söka lite där också, så får jag väl se vad som händer om jag nu skulle råka komma in. Men jag glömmer såklart inte bort att först och främst sikta in mig på Kalmar (suck). Bara pga att jag tycker att studieskulder är tråkiga. Min brorsa har fortfarande inte betalat sina färdigt, ehh heh.

Fotona är mina egna. Sommaren -07.

SG


Önskar att alla dom albumen var mina. Jag älskar Savage Garden!!! + tusen ! till.

söndag

Av någon väldigt märklig anledning vaknade jag vid 09.15 och var utsövd. Lite konstigt med tanke på att gårdagen var ganska pressad pga CAE-provet som jag hoppas gick bra. Igår kändes det som vissa delar gick mindre bra, men när jag tänker efter tror jag alltid det på dom där dumma proven och det har visat sig gå helt ok. Jag ska inte bekymra mig mer utan verkligen ge allt på den muntliga (och sista) delen.

Nu tänkte jag lägga in låtar på lille mp3:n och göra en massa saker, men jag känner att det börjar göra ont i magen, och då blir jag så slö. Fasen också.

Så, det var i alla fall lite kort om vad jag gjort senaste dagarna. Återkommer snarast!

torsdag

Jag vet inte varför, men jag gillar inte torsdagar. Det spelar ingen roll att det nästan är helg liksom. Kanske har det att göra med att det är min längsta dag; 16:40, jag vet inte.. Blev inte mindre trist av att idrotten strular och att jag + gefors och anton ska ha idrott med parallellklassen!!! Ok, det gäller två lektioner men jag känner faktiskt ingen i just den klassen. Skit också! Visserligen är det ju då ett ypperligt tillfälle att ändra på det..?

Imorgon ska jag på "möte". Hoppas att jag går därifrån med lätta steg. Och innan dess måste jag förbi the body shop. Jag är så torr i min hud att det börjar göra ont. Brände läpparna i cancergrillen också. Shit shit shit shiiit! som Carrie skulle uttryckt det.

big in Japan

Urban Oufitters. Åh, jag kommer vara så omogen när jag entrar portarna i London. Hoppas att jag inte köper allt som är gulligt bara. 

inte en dag försent

Jag tror att det är ett faktum. Jag är frisk! Jippi, fast ändå inte. Det är ju så himla härligt att inte bli väckt av ett djävulskt mobillarm, utan av solens strålar. Är jag frisk finns det inte längre någon anledning till att sitta hemma. Nästan lite sorgligt, men sånt är livet. Brukar bli rätt så långtråkigt att gå hemma efter ett par dagar.

Hoppas alla andra också mår bra!

nattens barn


Nattens barn får kanske på sin höjd 3/5 av mig. Nu är jag visserligen lite crazy som sätter betyg efter att endast ha kommit halvvägs(!), men enligt mig ska en bra bok fängsla så långt innan. Tyvärr Traci, du skriver inte särskilt bra.

den som väntarSnart är jag där. Om flygplanet inte störtar. http://flickr.com

flickrKonst.
När jag sitter och beskådar diverse fotografier känner jag mig så missplacerad. Jag får verkligen inte ut något av det livet jag lever idag. Mycket beror på att staden är den tråkigaste i hela världen. Jag kan än så länge inget annat än drömma mig bort med hjälp av andras fantasier och illusioner fångade på bild.
Tänk om jag bodde i Paris. Mitt i innerstan omringad av röda rosor och trevliga fransmän. Varje dag skulle föra med sig nya äventyr. Hoppas verkligen att jag inte förblir en av dom som bara drömmer, utan att jag faktiskt får göra nåt skoj med/av mitt liv.

vad tror du?...kommer det att hålla mellan Mariana och Arne? Hope so. Vissa av er tycker kanske att jag är något känslokall som lägger upp deras annons på nätet, men ärligt talat, hur arga tror ni att Snygg och Glader kan bli? Nä, juste.

Min dag började vid 08 nån gång, jag vaknar av att jag inte mår helt ok i magen, springer in på toan och blir kvar där x antal minuter. Jag var helt enkelt magsjuk. Eller är. Är ju inte helt 100 på att det har släppt än även om jag nu mår ganska bra.
Vilken tur att jag lånade två böcker igår, då har jag något att göra i sjuksängen. Bortsett från att glo på tellyn som jag egentligen föredrar mest.

Frågan är under vilken kategori man placerar ett inlägg om magsjuka? Inte vardagligt, för det är det ju inte. Jag antar all allmänt får duga.

madeleine, 65 år

Vadå 65? Det är du väl inte? tänker ni. Nej, jag är inte pensionär än, men jag är inte heller välkommen att svara på undersökningen här undertill som jag hittade på bilddagboken. Eftersom jag inte är 14 till 18 längre spelar det ingen roll om jag super mig under bordet varje helg. Det är ingen som bryr sig, för jag är gammal och vi har inga rättigheter alls.slingat it is

Idag tog jag mig mod till och bad morsan slinga håret på mig. Har varit lite skraj med tanke på hur väl jag känner till riskerna; gult och väldigt plastigt. Tyvärr räckte inte en förpackning till hela håret (skratta om ni vill, det ser inte så illa ut som ni antagligen tror), så jag får pinna iväg till närmaste Maxi (finns bara ett i kalmar, dah!) och köpa en ny/till förpacking. Den där efterbehandlingen som annars brukar lukta skit vad helt underbar. Luktade aprikos och sommar. Så hitills är betyget högt.

Oj, Mia och Klara börjar om 10 minuter!

Nu undrar ni säkert varför jag inte lägger upp en bild på reultatet? Jo, dom få som läser min blogg träffar jag vanligtvis 5 dagar i veckan eller mer, så jag tar för givet at det inte behövs. 

RSS 2.0