earth hour 2009

Ja, jag måste säga att jag är både för och emot proceduren som jag känt till och genomfört under dom senaste åren (ok, jag har bara släckt lamporna en gång innan, förra året), "Earth hour". Visst lättar det på samvetet, man släcker sina lampor i en timme och känner sig duktig. Så duktig att man minsann kan unna sig att ta bilen till ICA, gymmet etc. Många tycker att hela idén är ett jippo som ändå inte leder till något. Det är ju rätt till viss del, det är ju mer en symbolisk sak man gör för att visa att man faktiskt bryr sig. Det är svårt att vara miljövänlig! Tänk bara på maten, det kostar väldigt mycket mer om man bara handlar miljövänliga prylar. Hur många stressade mammor och pappor kan tänka sig att offra en resa med familjen pga att pengarna istället går till miljösmart mat?

Det är självklart så att man ska försöka tänka på miljön så mycket man kan, men jag tycker inte att det ligger på vårt ansvar till största delen. Det är politikerna som har makten att förändra, inte vi. Samhället måste formas om ordentligt innan vi kan börja anpassa oss. Det är inget en privatperson klarar av själv.

Därför är jag för, jag hoppas att världens ledare ska vakna och inse. Ja, jag tänker släcka. Dessutom tycker jag det är grymt spännande/kul att så många globalt sett kommer göra samma sak. För jag vet att många vill engagera sig så gott det går.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0